Pagina's

dinsdag 15 april 2014

Stad van Glas

Cassandra Clare
Het is het derde boek van de serie Kronieken van de onderwereld. Het gaat over een meisje, genaamd Clarie, die op een nogal ongewone wijze een groepje schaduwjagers, mensen die de aarde beschermen tegen demonen vanuit onderwereld, ontmoet.. Later ontdekt ze dat ze zelf ook een schaduwjager is. In het eerste deel wordt haar moeder aangevallen door een demon omdat ze een groot geheim met zich meedraagt. Haar moeder neemt een drankje in waarvan ze in een coma raakt om te zorgen dat het geheim een geheim blijft.
In Stad van Glas reist Clarie (illegaal) naar de schaduwjagers hoofdstad; De Stad van Glas. In de stad zou ze iemand ontmoeten die een tegengif heeft voor haar moeder zodat haar moeder ontwaakt uit de coma. Maar het loopt allemaal iets anders dan ze had verwacht...

Het boek is prima geschikt voor kinderen rond de 12 jaar. Maar natuurlijk kunnen andere kinderen het ook lezen!
Ik heb dit boek gelezen omdat ik de omtrek erg interessant vond. De kleuren, de skyline, de jongen op de voorkant. Het riep mysterie bij mij op en ik wilde weten wat er zo mysterieus aan was.
Ik verwachtte dat het zo’n mix zou zijn van een beetje romantiek en actie tegelijk. En dat was wel redelijk waar het op neer kwam. Veel momenten waarbij het geen wat je dacht dat klopte opeens helemaal niet meer klopte. En hetgeen wat zo voor de hand liggend was eigenlijk niet meer zo voor de hand liggend is...
Ik vond het een erg goed boek, het sluit goed aan op het verhaal en ik kon echt de emoties voelen die de personages ook voelden. Alles ik ook net zo uitgelegd dat je ongeveer weet hoe iets eruitziet maar niet precies zodat je je fantasie lekker de loop kan laten. Ik zou dit zeker aanraden aan kinderen die houden van een beetje actie, romantiek en een beetje fantasie hebben.

Roos Krijger

Amyra

Arjan Wilschut
Het boek gaat over Amyra, een meisje met een speciale gave; ze kan namelijk erg lang onderwater blijven. Ze is dan ook graag onderwater. Op een avond wordt ze aangevallen door een wolf, gelukkig wordt ze gered door Adair, een krijger uit het noorden. Ze hoort dat zij is voorbestemd om het raadsel van de verdwenen Koning van Tir op te lossen. Tijdens haar reis ontmoet ze nieuwe vrienden en neemt ze het samen met haar vrienden op tegen een aantal gevaren. Maar het laatste deel van de reis moet ze helemaal alleen afleggen.

Het boek zelf was fijn om te lezen, en ik kwam er makkelijk doorheen. Dit boek trok mijn aandacht in de eerste instantie vanwege de kaft. De kleur van de kaft gaf me een beetje een geheimzinnig gevoel. En de afbeelding op de voorkant maakte dat gevoel alleen nog maar sterker. Ik was benieuwd of het nou echt zo geheimzinnig was.
Ik verwachtte dus een geheimzinnig verhaal met veel actie. Maar ook verwachtte ik een aantal mooie vriendschappelijke momenten vanwege haar vrienden.
Ik vond het een leuk boek omdat het heel goed opgebouwd is. Alles bouwt zich langzaam op; de spanning, het mysterie. En langzamerhand wordt alles duidelijk. Het voldoet aan mijn verwachtingen en heb erg genoten met het lezen van dit boek. Eenmaal toen ik er aan begon kon ik het gewoon niet meer wegleggen.
Ik zou dit zeker aanraden aan kinderen die wel van een beetje mysterie en spannende momenten houden!


Roos Krijger

donderdag 3 april 2014

Eén jaar offline


Bram is 24 en een online man. Hij loopt voortdurend rond met zijn iPad, zit vaak op Twitter, Facebook en LinkedIn, kijkt vaak fimpjes op YouTube, heeft een Gmail-account en krijgt voortdurend nieuwe mails, tweets, berichtjes, likes, meldingen en bliepjes. Hij doet een poging om één jaar offline te gaan. Maar hoe blijf je op de hoogte zonder Facebook? En hoe spreek je wat af zonder mobieltje? Hij loopt zijn vrienden mis in de kroeg en belandt in allerlei schimmige plaatsen, maar hij haalt ook ineens de hoogste cijfers van de klas.

Ik vond het een erg leuk boek, er staan hele mooie verhalen in. Ook worden er brieven gestuurd naar Bram, die in het boek zijn geplaatst. 
Over dit boek valt niet veel te vertellen, je moet het gewoon lezen!      



Mees Baas